Massaman curry til 4 personer
Er du også vild med thaimad? Så er dette en supernem opskrift på en velsmagende ret, der mætter.
500 g kartofler – skæres i mindre tern
2 løg – skæres i “både”
2 fed hvidløg – hakkes fint
400 g tofu – skæres i tern
2 ss kokosolie eller olivenolie
2 dl grøntsagsbouillon
2,5 tsk massaman karry pasta / gul karry pasta
½ tsk kanel
½ tsk muskatnød
1,5 spsk peanutbutter
1 spsk tamari / soyasauce
3 spsk citronsaft
2 tsk sukker
400 ml kokosmælk
4 kaffirlimeblade
50 g saltede peanuts
evt frisk ananas i tern.
Kan pyntes med korianderblade og serveres til ris, quinua, bønnepasta eller spises som den er. I thailand serveres den som suppe.
Sådan gør du:
- Vask kartoflerne og skær dem i tern ( øko kartofler behøver ikke at skrælles).
- Skær løgene i halve og derefter i både.
- Hak hvidløget.
- Skær tofuen i tern.
- Opvarm olien i en gryde eller dyb pande.
- Tilsæt løg og hvidløg. Steg løgene til de er klare.
- Svits tofuen.
- Tilsæt bouillon, karrypasta, kanel, muskatnød, peanutbutter, tamari, citronsaft og sukker og rør godt rundt.
- Tilsæt kartoflerne, kokosmælk og kaffirlimeblade.
- Lad retten simre under låg i ca 15 min. Check om kartoflerne er møre. Tilsæt peanuts. Du kan evt. tilsætte frisk ananas.
- Smag til med chili, salt og sukker.
Retten kan nu serveres. Den kan gemmes i flere dage på køl og kan også fryses.