Vegan massaman curry med tofu – nem at lave

Massaman curry til 4 personer

Er du også vild med thaimad? Så er dette en supernem opskrift på en velsmagende ret, der mætter.

500 g kartofler – skæres i mindre tern

2 løg – skæres i “både”

2 fed hvidløg – hakkes fint

400 g tofu – skæres i tern

2 ss kokosolie eller olivenolie

2 dl grøntsagsbouillon

2,5 tsk massaman karry pasta / gul karry pasta

½ tsk kanel

½ tsk muskatnød

1,5 spsk peanutbutter

1 spsk tamari / soyasauce

3 spsk citronsaft

2 tsk sukker

400 ml kokosmælk

4 kaffirlimeblade

50 g saltede peanuts

evt frisk ananas i tern.

Kan pyntes med korianderblade og serveres til ris, quinua, bønnepasta eller spises som den er. I thailand serveres den som suppe.

Sådan gør du:

  1. Vask kartoflerne og skær dem i tern ( øko kartofler behøver ikke at skrælles).
  2. Skær løgene i halve og derefter i både.
  3. Hak hvidløget.
  4. Skær tofuen i tern.
  5. Opvarm olien i en gryde eller dyb pande.
  6. Tilsæt løg og hvidløg. Steg løgene til de er klare.
  7. Svits tofuen.
  8. Tilsæt bouillon, karrypasta, kanel, muskatnød, peanutbutter, tamari, citronsaft og sukker og rør godt rundt.
  9. Tilsæt kartoflerne, kokosmælk og kaffirlimeblade.
  10. Lad retten simre under låg i ca 15 min. Check om kartoflerne er møre. Tilsæt peanuts. Du kan evt. tilsætte frisk ananas.
  11. Smag til med chili, salt og sukker.

Retten kan nu serveres. Den kan gemmes i flere dage på køl og kan også fryses.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Translate »