Quarn i satay

Jeg elsker thaimad. Det er glutenfrit, mælkefrit og jeg vælger at det er vegetarisk. Min krop trives.

(opskriften er til 4 personer)

2 pakker Quarn skæres i stykker ( findes på frost og der er ca 300 g pr pakke, er lavet på svampe, kan fås som filetter, i bitar, i strimler)
3 tsk frisk hakket ingefær
2 tsk frisk hakket hvidløg
1-2 tsk karry
2 spsk tamari
5 spsk olie
5 spsk kokosmælk

Jordnøddesauce
1 ds kokosmælk (dvs resten af dåsen)
2 tsk rød karrypasta ( mindre hvis ikke du kan lide stærk mad)
2 spsk groft jordnøddesmør
1 spsk sukker
2-3 spsk citron eller limesaft
75 g groft hakkede jordnødder
1 spsk tamari

Ingefær, hvidløg, karry, tamari, olie og kokosmælk blandes til en marinade, hvor quarn stykkerne lægges i. Lad det ligge til du er klar. Du kan sætte stykkerne på bambuspinde, jeg lægger det hele i et ovnfast fad.

Til saucen varmes kokosmælken op til lige før kogepunktet i en tykbundet gryde, de øvrige ingrediensen kommes i en ad gangen under omrøring og i nævnte rækkefølge. Det må ikke blive for varmt da kokosmælken kan skille.

Fadet med quarn sættes i ovnen på 225 grader i 10 – 15 minutter.

Serveringstip: Vi plejer at spise brune eller røde ris til samt en salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Translate »