150 g kidney bønner ( sat i blød natten over)
2 løg
1 rød peber
2 spsk olivenolie
årstidens rodfrugter feks:
1 pastinak
3 gulerødder
2 små porrer
½ selleri eller 1 bundt bladselleri
1 ds hakkede tomater med krydderi
1 ds tomatpure
2 dl tomatsauce
frisk eller tørret chili
spidskommen
korianderfrø
3 fed hvidløg
Sådan gør du:
Stil kidneybønnerne i blød i minimum 12 timer. Smid vandet ud og kog bønnerne i frisk vand uden salt i 35 – 40 min ved svag varme efter de er kommet i kog. Tilsæt salt, når bønnerne er møre. Hak løg og rød peber og svits dem i olie ved svag varme. tilsæt revet pastinak, gulerødder, selleri og hakkede porrer ( og evt bladselleri). Når rodfrugterne er møre tilsættes de hakkede tomater, tomatpure, tomatsauce, chili, spidskommen, korianderfrø og hvidløg. Herefter tilsættes de kogte bønner og der smages til med salt og peber. Retten koges videre ved svag varme i ca 20 min.
Man kan bruge de grøntsager og rodfrugter, man har, justere chili mængden. Vi tilføjer ofte quarn, der er et vegetariske svampeprodukt, der også indeholder proteiner. Quarn er alt frossen og findes mange steder.
Vi spiser denne ret med bønnepasta, der indeholder meget protein. Du kan lave en større portion og med fordel fryse retten ned i mindre portioner.